• Advies - komen tot een plan (en begroting)

  Creatief meedenken over mogelijkheden en tegelijk praktisch blijven; Wat is er nodig en wat mag dat kosten. NLF heeft bijdragen geleverd aan veel soorten e-learning, van relatief eenvoudige cursussen en instructies tot interactieve ervaringen met video en animaties tot 3D first-person educatieve games.
   
  Hieronder zie je een aantal zaken waar je rekening mee wilt houden en we over adviseren.
  broken image

  E-learning vormen

  Blended of stand-alone e-learning, in de vorm van een naslagwerk of een handleiding, een instructie of als on-boarding; legio mogelijke toepassingen. Wat voor doelgroep gaat het om en wat is het doel; kennis of bewustzijn overbrengen, of voorbereiden op het aanleren van vaardigheden. Wat voor soort toetsing is wenselijk, is de informatie statisch of veranderlijk.

   

  De vorm moet passen bij het doel en de doelgroep.

  Functionele mogelijkheden

  Hoe mooi / hoe leuk moet het worden; van rechttoe-rechtaan overbrengen van informatie tot aan gamified learning, Augmented - en Virtual Reality. Met een scala aan mogelijkheden daar tussenin: animaties, interactieve video, grafische oefenvragen, persoonlijkheidstesten en nog veel meer.

  Met uiteraard de daarbij behorende kosten. Een verplichte cursus of instructie voor eigen medewerkers hoeft minder fancy te zijn dan bijvoorbeeld een cursus die verkocht moet gaan worden. Maar ook voor eigen medewerkers geldt uiteraard hoe leuker de cursus, hoe fijner het is om die te (moeten) volgen.

   

  Wat wil je, wat is nodig en welk budget hoort daarbij.

  Technische mogelijkheden

  Is er al een LMS (en authoring-tool) beschikbaar of moet die keuze nog gemaakt worden. Een licentie voor een eigen LMS of werken met een Saas (Software-as-a-service) platform. Ga je zelf cursussen willen bouwen (heb je daar capaciteit voor) of ga je dat uitbesteden (en dan vooral beheren). Zijn er integraties of koppelingen gewenst; tussen bestaande en nieuwe e-learning tools en/of met bijvoorbeeld een HR-systeem.

   

  Welke voor- en nadelen brengen verschillende soorten leeromgevingen en hoe verhouden de (integrale) kosten zich.

  Een van deze vragen kan aan de orde zijn of misschien wel allemaal. Afhankelijk van de situatie en de wensen werken we na het intakegesprek een adviestraject uit waarin de voor jou van toepassing zijnde onderdelen zijn opgenomen.

 • Laten we kennismaken!

  In een eerste gesprek word je direct al wijzer, dat beloven we.